1 weekend offline, een terugblik


“En, hoe was het?” vragen veel mensen mij over de eerste weekend editie van 1 dag offline. “Het was

ge-wel-dig!” antwoord ik dan met een grote glimlach. Het is alweer bijna ruim 2 weken geleden dat ik met 10 deelnemers en 2 andere coaches 1 weekend offline beleefde. Een mooi moment om terug te blikken.


Waar we al maandenlang over fantaseerden en achter de schermen druk mee bezig waren, startte pas echt op vrijdag 21 augustus. Die dag bakten we de al-eerder-uitgeprobeerde-lekkernijtjes, werden de laatste inkopen ingeslagen en vertrokken we met twee bepakte auto’s richting “t Buitenland”. Een bijzondere plek midden tussen de Brabantse boerenbedrijven, weilanden en bossen, waarop drie Mongoolse yurts, een kooktipi, een houtgestookte hottub, een buitendouche, twee vuurplaatsen, een ecotoilet en een hele goede sfeer aanwezig waren.


Vrijdag

Bij aankomst kwamen we direct tot rust. Ook al moest er nog een hoop gebeuren voordat de deelnemers zouden arriveren. Maar alles onder het genot van een lekkere limonade, een mooi muziekje op de achtergrond en een fel zonnetje dat ons en de bijzonder plek alvast opwarmde.


Om 20:00 uur arriveerden de deelnemers in een volkswagenbusje, per taxi, auto met open dak, met de OV fiets of via een omweg verdwaald met de bus. Iedereen zocht een slaapplek in een van de drie yurts en de telefoons werden in het mandje verzameld en veilig weggeborgen. Deze waren de rest van het offline weekend niet meer nodig.