top of page

Een offline wereldkaart

Ja! De populariteit van het offline zijn groeit. Probeerden we nog maar kort geleden zoveel mogelijk en overal internetverbinding te hebben. Tegenwoordig is het een luxe om offline te (mogen) zijn. Maar zijn er nog wel plekken zonder internet? En zo ja, waar kun je die vinden?

De White Spots App

Op 3 mei introduceert VPRO de internationale White Spots App. Deze app werd ontworpen door designer Richard Vijgen en combineert datasets van alle mobiele telefoonnetwerken in een nieuwe wereldkaart. De routeplanner wijst de weg naar de dichtstbijzijnde plek zonder mobiel bereik of internet. De zogenaamde 'white spots'.

VPRO Tegenlicht: Offline als luxe

In de bijbehorende documentaire ‘VPRO Tegenlicht: Offline als luxe' reist documentairemaker Bregtje van der Haak aan de hand van De White spots app langs mensen die zelf de regie willen houden over hun contact met smartphone- en wifisignalen en waar nodig beperken.

Meer weten?

Meer informatie over de app kun je op deze website vinden. De documentaire ‘VPRO Tegenlicht: Offline als luxe' is op zondag 8 mei om 21:05 te bekijken op NPO2.

bottom of page