top of page

Q&A over 1 weekend offline


We kunnen ons voorstellen dat het best spannend is om een weekend offline te gaan met allemaal wildvreemden. Hieronder het antwoord op een aantal vragen, die je wellicht bezighouden. Blijven er alsnog vragen onbeantwoord? Neem dan even contact op!

Wat voor types gaan er mee? Pas ik daar wel tussen?

Over deze editie kunnen we nog geen uitspraken doen. De vorige editie waren er 10 deelnemers (3 mannen, 7 vrouwen) in de leeftijd van 26 tot 52 jaar. Allemaal HBO+ opgeleid en met beroepen variërend van lerares, tot huisarts tot sales directeur en alles daartussen. Allemaal mensen die vol in het leven staan.

Wie begeleiden het weekend? Wat is hun stijl?

Deze editie zal worden begeleid door Anna Caspersen en Anna van Oenen. Beiden psycholoog en coach bij 1 dag offline. Zij zullen vooral de juiste randvoorwaarden creëren (omgeving, programma, verzorging, veiligheid), zodat de deelnemers vervolgens zelf de invulling kunnen geven. Hun rol is voor het grootste gedeelte faciliterend in plaats van leidend.

Offline zijn? Hoe werkt dat?

Bij aankomst levert iedereen zijn telefoon in. Wij zorgen voor 1 nummer waarop je bereikt kan worden voor noodgevallen. Er zijn geen computers, geen wifi, geen afleiding van buitenaf. Alle aandacht en tijd om helemaal in het hier & nu te zijn.

Gaan we een heel weekend op de grond zitten en mantra's zingen?

Nee, dit gaan we niet. Het weekend is niet zweverig, maar heeft wel diepgang. En Je hebt sowieso altijd zelf de keuze waar je wel en niet aan mee wil doen. Een deelneemster van de vorige editie omschreef het als volgt: "Een mooie balans tussen 'zweverig' en heel stevig met beide voeten op de grond."

Moeten we het hele weekend alles in groepsverband doen?

De hele zaterdag is gereserveerd om in je eentje op verkenning te gaan. Daarnaast zijn er ook onderdelen van het programma die we met elkaar doen. Juist omdat je hier ook veel hebt, maar jouw eigen behoefte komt het weekend op de eerste plaats.

Is het een vol programma of is er ook tijd om je eigen plan te trekken?

Er is voldoende ruimte en tijd om je eigen plan te trekken. Zoals hierboven ook gezegd. De hele zaterdag is gereserveerd om in je eentje op verkenning te gaan. En verder is er tussendoor voldoende tijd om te ontspannen en te doen waar jij behoefte aan hebt.

Is het heel zwaar en moet je van alles delen over jezelf?

Wij zorgen voor een veilige sfeer en je mag delen wat je wil delen. Het weekend kenmerkt zich door een zekere lichtheid (ontspanning, lekker eten, kampvuur) en er is ruimte voor diepgang en reflectie. De bulderlach en de traan zijn beide welkom.

Ik ben eigenlijk wel gewoon gelukkig. Is het dan raar als ik mee ga?

Juist niet, wees welkom! Het is altijd goed om zonder afleiding de aandacht even te richten op de dingen die om aandacht vragen. Daarnaast vertoeven we in een prachtige omgeving en is er voldoende inspiratie in het programma en in de omgeving.

Ik loop helemaal vast in het leven. Heb ik er iets aan om mee te gaan?

Het weekend is niet bedoeld om psychologische problemen op te lossen. Het is geen groepstherapie. Twijfel je? Neem dan even van te voren contact met ons op.

Moet ik een bed delen met een wildvreemde?

Er zijn allemaal eenpersoonsbedden. Er hoeven dus geen bedden gedeeld te worden. Je slaapt wel met meerdere personen op 1 kamer. De faciliteiten zijn simpel, maar schoon, comfortabel en zeer verzorgd.

Krijg ik ook andere dingen dan biologische geitenyoghurt met gerstekoekjes?

We koken vegetarisch, zoveel mogelijk biologisch en vooral heeeel lekker. Heb je speciale dieetwensen, laat het ons dan even weten.

Meer informatie over het weekend vind je hier. Aanmelden voor het weekend kan tot en met 8 mei.

bottom of page