top of page

Doe tip: offline festival op 2 juli 2016

Op 2 juli vindt Festival deBeschaving plaats in de Botanische Tuinen van Utrecht. Een ontdekkingsfestival voor mensen met een open blik en interesse voor livemuziek, kunst, cultuur en kennis. Wat dit festival speciaal maakt, is dat zij bezoekers uitdagen om tijdens het festival offline te gaan. Waarom?

  • Je kunt het festival zo intens mogelijk ervaren

  • Je krijgt op vertoon van je afgeplakte telefoon toegang tot de exclusieve offline area vol creatieve programmering

  • Je draagt bij aan een van de eerste grootschalige wetenschappelijke onderzoeken naar smartphoneverslaving

  • Je bent omringd door leuke mensen en er is voldoende afleiding om je heen

De organisatie beseft zich dat het uitdagend kan zijn, dus zij hebben een Offline Survival Guide opgesteld met een paar praktische tips:

TIP 1: Spreek een ontmoetingsplek af. We hebben om het jullie makkelijker te maken een offline-ontmoetingspunt gegenereerd op het hoofdveld. Hier kun je ook een briefje ophangen voor je vrienden. Maar bedenk vooral je eigen ontmoetingsplek. ‘Bij dat rododendron bosje, links achter dat leuke eettentje’

TIP 2: Zorg voor een herkenbaar element binnen de groep, een gekke hoed, een ballon, een discobal of bedenk een teamsong. Je kan het zo gek niet bedenken. ‘We waren op een festival in Servië, niemand had bereik, en de eerste avond zijn we uiteindelijk allemaal onze eigen weg gegaan. De volgende dag hebben we maar een zwemband gekocht, als we iemand kwijt waren hield de langste die boven zijn hoofd en zo vonden we elkaar uiteindelijk terug.’ (Let wel, scherpe voorwerpen zoals vlaggenstokken en paraplu’s zijn NIET toegestaan op het festivalterrein)

TIP 3: Neem een wegwerpcamera mee. Het is zo veel leuker om je foto’s een week later in handen te krijgen, en die gelukzalige momenten weer te herleven. Neem allemaal een wegwerpcamera mee en spreek achteraf een keer af om alle foto’s te bekijken. Ook leuk, de gênante en lelijke foto’s zijn op deze manier niet te verbergen.

TIP 4: Weet per podium waar je elkaar kan vinden. Sta bijvoorbeeld altijd links vooraan, of juist rechts-achterin. Ook handig, spreek van tevoren af welke bandjes iedereen in ieder geval wilt zien, dat maakt het gemakkelijker elkaar terug te vinden.

Tip 5: Trek je eigen plan! Soms wil je je niet voegen aan het programma van je vrienden en ga je in je eentje naar de bands die je echt wilt zien! Doe dat gewoon! Dat je in je eentje staat, betekent niet dat je niet kan genieten!

TIP 6: Kun je je vrienden hierna niet meer vinden? Schiet dan niet meteen in de stress. Het mooie aan festivals is juist dat iedereen zich wat socialer en opener gedraagt. Ga vooraan staan bij My Baby, zing uit volle borst mee met ‘Uprising’ en proost met je buurman/vrouw. Gezelligheid gegarandeerd. Je ziet je vrienden wel weer tijdens de volgende act.

TIP 7: Sta open voor nieuwe ervaringen, hoor je van je buurvrouw bij Indian Askin dat Yakumo Orchestra echt the next-big-thing is, laat je dan verrassen en ga gezellig mee.

Meer informatie over dit festival? http://www.debeschaving.nl

bottom of page