top of page

1 dag offline in Wendy

Het blad Wendy heeft deze maand het thema (un)plugged. De centrale boodschap in het blad is: zoek de balans! Leuk dat zij hier aandacht aan geven. Ook wij werden gevraagd om onze mening te geven (zie pagina 38).

"Ik wil graag digitaal detoxen, maar heb mijn telefoon en mail ook hard nodig voor mijn werk. Hoe los ik dit op?"

Anna van Oenen, psycholoog en oprichter van 1dagoffline.nl: "Je wordt niet betaald om 24/7 bereikbaar te zijn. Integendeel! Het is belangrijk om ’s avonds en in het weekend op te laden. Als je burned-out raakt, kun je helemaal niets bijdragen. Maar als je digitaal detoxen beschouwt als 100% unpluggen, dan wordt het al gauw een alles of niets verhaal. Het is ook mogelijk om een periode digitaal te minderen (op “digitaal dieet”). Bedenk welke digitale kanalen en apps veel van jouw tijd opslurpen. Experimenteer met het minderen of zelfs helemaal (tijdelijk) uitzetten en ervaar hoeveel tijd je overhoudt voor leuke(re) dingen!"

bottom of page