top of page

Een bijkomtip


Ik denk dat iedereen inmiddels wel weet dat ik een groot voorstander ben van echt contact! Maar soms wil je even ontspannen. Even niet praten. Even bijkomen.

Vroeger pakten we dan een boek of de afstandsbediening. Tegenwoordig vaak onze 'like-machine' of netflix. Ik kreeg een jaar geleden een tip (dank Mira Zeehandelaar) om podcasts te gaan luisteren. Dit zijn een soort online radio programma's, die je op elk gewenst moment kunt aanzetten (en pauzeren).

En ik zweer erbij. Het is zo ontspannen, vaak heel geestig en je kunt er enorm goed van bijkomen. Even lekker in je eigen wereld en bovendien erg rustig voor de ogen, die tegenwoordig behoorlijk wat te verduren krijgen. Twee hele waardevolle podcasts vind ik Invisibilia en Note to Self. Maar ook onze eigen VPRO heeft een paar echte pareltjes gemaakt, zoals Plots, Het leven, Ongesigneerd.

Hier heb ik mijn favoriete podcasts samengevat. Heel veel luisterplezier, maar kijk uit voor verslaving!

bottom of page